Welcome

Συστασεις

Socializing

Alter Ego

Αναγνωστες

Google+ Followers

Pin Board

Αγαπω να διαβαζω

12 Φεβρουαρίου 2016

Η κρεβατοκάμαρά μας, το ησυχαστήριό μας


Η κρεβατοκάμαρά μας είναι το ησυχαστήριό μας, ο ιδιωτικός μας χώρος, είναι "εμείς" περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού μας.
Η ατμόσφαιρα σε αυτήν θα πρέπει να είναι απόλυτα χαλαρωτική, και το στυλ της να αντικατοπτρίζει το προσωπικό μας γούστο, καθώς και να συμβαδίζει με αυτό.

Εάν μπαίνετε σε καινούργιο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο που προορίζεται για την ανάπαυσή σας είναι άνετο. Αν πρόκειται να αλλάξετε διακόσμηση στο υπάρχον υπνοδωμάτιο, απαλλαγείτε από καθετί περιττό, ώστε να εξασφαλίσετε τόσο την άνεση όσο και την πολυπόθητη ξεκούραση.

Αποφύγετε τα έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί ή το ζωηρό κίτρινο, μια που δεν προδιαθέτουν καθόλου για ύπνο.


Ουδέτερα, γήινα, ζεστά και παστέλ χρώματα είναι εκείνα που, με το ανάλογο μεταξύ τους δέσιμο θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα ξεκούρασης. Επιλέξτε τα, τόσο για τους τοίχους και την οροφή, όσο και για την επίπλωση της κρεβατοκάμαράς σας.

Εάν μπαίνετε σε καινούριο σπίτι και ξεκινάτε μόλις να το επιπλώνετε, επιλέξτε πρώτα τα υφάσματα (μοκέτα ή μικροί τάπητες, κουρτίνες, μαξιλάρες, παπλώματα), βάσει των οποίων θα γίνει και η επιλογή των χρωμάτων για τους τοίχους. Στη συνέχεια, διαλέξτε την επίπλωσή σας, σε υλικό και χρώματα που θα αναδείξουν τόσο το χρώμα των τοίχων όσο και των υφασμάτων.

Για τη διακόσμηση των τοίχων σας μην επενδύσετε σε κάτι πανάκριβο. Αγαπημένες καλλιτεχνικές φωτογραφίες από περιοδικά, βιβλία τέχνης, αλλά ακόμη και μια ζωγραφιά χαρισμένη από τα παιδιά σας ή φτιαγμένη από τα χέρια σας, οτιδήποτε μπορεί να μπει σε κορνίζα, θα σας γλιτώσει από πολυέξοδες λύσεις ενώ, συν τοις άλλοις, θα είναι κάτι μοναδικό που δεν βρίσκει κανείς στο εμπόριο!

Βέβαια, μην το παρακάνετε, η κρεβατοκάμαρά σας δεν χρειάζεται να θυμίζει πινακοθήκη!

Εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε την κρεβατοκάμαρά σας και σαν γραφείο ή χώρο περισυλλογής, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε έναν χώρο εντός και εκτός από αυτήν! Το χώρισμα μπορεί να είναι ένας μικρός καναπές, ένα παραβάν, μια γυψοσανίδα. Το ζητούμενο είναι να μην ξυπνάτε πάνω στον υπολογιστή σας ή δίπλα σε μια ντάνα με φακέλους!

Είναι σημαντικό να έχουμε το υπνοδωμάτιό μας πάντα τακτοποιημένο, καθαρό και σε καμία περίπτωση πηγμένο!


Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να γίνει και για την αποθήκευση. Εάν το σπίτι σας δεν διδαθέτει ήδη κάποια (εντοιχισμένη) ντουλάπα, θα πρέπει να αποκτήσετε μία, αν όχι πριν, τουλάχιστον ταυτόχρονα με το κρεβάτι σας! Ρούχα, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες και είδη καθημερινής χρήσης, θα πρέπει να βρουν και αυτά, τη θέση τους!


Για το δάπεδο της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ζεστά υλικά, όπως -ιδανικά- ξύλο ή μοκέτα.

Μην χρησιμοποιήσετε μάρμαρο, γρανίτη ή πλακάκια, για την κρεβατοκάμαρά σας −ψυχραίνουν το χώρο και του δίνουν μια, μάλλον, απρόσωπη όψη. Συν τοις άλλοις δεν είναι καθόλου ευχάριστο να ξυπνάτε και από τη ζεστασιά του κρεβατιού σας να βρίσκεστε στο παγωμένο δάπεδο!

Εάν τα δάπεδα έχουν ήδη εγκατασταθεί και πρόκειται για τα ψυχρά υλικά που προαναφέραμε, βάλτε μια μεγάλη μοκέτα ή έναν τάπητα που να καλύπτει την περιοχή κάτω και γύρω από το κρεβάτι σας.

Δεν χρειάζεται να ζητήσετε τις υπηρεσίες κάποιου interior designer για την κρεβατοκάμαρά σας, αφού μπορείτε μόνες σας να της δώσετε αυτόν τον αέρα! Χρησιμοποιήστε το ίδιο ύφασμα, σχέδιο και χρώμα −ή σε συνδυασμό− στις κουρτίνες και τα κλινοσκεπάσματα, συμπληρώστε με στοιχεία που ολοκληρώνουν την ιδέα. (Μαξιλάρια, μαξιλάρες, φωτιστικά κλπ.)


Aν θέλετε να δώσετε μια "πράσινη" όψη στην κρεβατοκάμαρά σας και να αισθάνεσθε ένα με τη φύση, μπορείτε να επιλέξετε υλικά από ανανεώσιμους πόρους όπως: μπαμπού, καλάμια, ψάθα.

Αν το βρίσκετε λίγο έξω από τις συνήθειές μας, την αισθητική μας ή τα γούστα μας, ίσως σας καλύψει η επιλογή μιας πιο ελληνικής παραλλαγής σε χωριάτικο ή νησιώτικο στυλ −χρειάζεται όμως προσοχή, για να αποφευχθούν υπερβολές.

Σε μικρό υπνοδωμάτιο, μπορούμε να δώσουμε την ψευδαίσθηση του χώρου, τοποθετώντας καθρέφτες στους τοίχους. Εάν πιστεύετε στο φενγκ σούι, πάντως, είναι απαγορευτικοί οι καθρέφτες μπροστά ή στα πλάγια του κρεβατιού (καθρέφτης σε σημεία όπου αντικατοπτρίζεται το κρεβάτι σας, θεωρείται κακή τύχη). Το φενγκ σούι επιτρέπει καθρέφτες σε ντουλάπες, στο μπάνιο... αλλά όχι στα σημεία που αναφέραμε πριν.


Aν συνηθίζετε να κοιμάστε μέχρι αργά το πρωί ή... νωρίς το μεσημέρι ή αν δεν θέλετε το υπνοδωμάτιό σας ιδιαίτερα φωτεινό, είναι λάθος να χρησιμοποιήσετε βαριές, σκούρες κουρτίνες. Η αντίθεση σκούρου χρώματος κουρτίνας και ανοιχτού ή φωτεινού χρώματος στους τοίχους είναι αισθητά δυνατή και σκληρή. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια πιο σκούρα απόχρωση για τους τοίχους σας και κουρτίνες λίγο πιο φωτεινές, για να απαλύνετε την αντίθεση. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διπλές κουρτίνες για καλύτερο φιλτράρισμα του φωτός −παρά μονές και σκούρες−.

Το φωτιστικό στο κέντρο (και) του υπνοδωματίου δεν είναι πια must, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμπαζούρ, σποτάκια ή και ρυθμιζόμενο φωτισμό, επιλέγοντας τα σημεία που εσείς θέλετε να είναι περισσότερο ή λιγότερο φωτεινά.

Περνάμε περίπου το 1/3 του χρόνου μας στο υπνοδωμάτιό μας. Επενδύστε, λοιπόν, σε καλής ποιότητας στρώμα, μαξιλάρια, παπλώματα καθώς και λινά ή βαμβακερά σεντόνια που απορροφούν τον ιδρώτα του σώματος καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο υλικό, αλλά και αφήνουν το δέρμα να αναπνέει.
Δημιουργήστε τη δική σας όαση, εκεί όπου, κλείνοντας την πόρτα, θ' αφήσετε κάθε έννοια έξω, πίσω, μακριά και θα ηρεμήσετε, θα χαλαρώσετε, θα ονειρευτείτε...


Πηγες, Αναφορες, Credits κ.α.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά το 2012 στον ιστότοπο 4women.gr (2010-2012).
Το κείμενο γράφτηκε μετά από έρευνα σε περιοδικά και ιστότοπους για το σπίτι και τη διακόσμηση. Το "φρεσκάρισα" πρόσφατα και ανανέωσα τις φωτογραφίες, αποκλειστική πηγή των οποίων είναι το Pinterest.


Περισσοτερες ιδεες στο Pinterest...

Στους πινακες: Bedroom και Bedroom • Bedding Sets
Natasha N. ♥ living-and-love.blogspot.gr ♥ 12 Φεβρουαρίου 2016, 11:51 μ.μ.

12 σχόλια:

 1. Το άρθρο σου Νατάσα μου θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο ειδικά σε όσους κάνουν ανακαίνιση ή σε όσους παντρεύονται και φτιάχνουν τώρα το σπίτι τους! Το απόλαυσα πραγματικά σε ευχαριστούμε για τις ωραίες πληροφορίες. Σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι να έχεις μια υπέροχη ημέρα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διπλανούλα μου! Καλωσήρθες!
   Να είσαι καλά, χαίρομαι που σου άρεσε!

   Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!♥

   Διαγραφή
 2. Καλώς ήρθα! Ποδαρικό και κατ' ευθείαν στην κρεββατοκάμαρα!
  Νατάσα μου τι ωραίος χώρο που έφτιαξες!
  Ζεστό, φιλόξενο και σικάτο. Μούρλια είναι!
  Επίσης να σου πω πως έκλεψα κάτι ιδέες για την κρεββατοκάμαρα και ότι έχουμε μια κοινή αδυναμία: τις τυρόπιτες.
  Φιλιά πολλά και καλορίζικο ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλωσήρθες, Μαρία μου!
   Έτσι, ζεστά και όμορφα θέλω να νοιώθετε! Σαν στο σπίτι σας!

   Με χαροποιεί ιδιαίτερα δε, που βρήκα σύμμαχο στην αδυναμία μου!

   Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ! ♥

   Διαγραφή
 3. Σόρρυ κιόλας, αλλά αυτό δεν είναι είσοδος σε ένα νέο blog! "Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σου ανέβει στο κρεβάτι" είναι, αλλά δεν φταίει ο..χωριάτης εν προκειμένω! Χαχα :) Καλώς σε βρήκα μανίτσα μου.. Μου έλειψες πολύ, αλλά τώρα όλα είναι και πάλι οκ! Φιλάκι γλυκό Νατασάκι μου και καλορίζικο το νέο σπιτικό σου! ! Υ.Γ εκείνη η κρεβατοκάμαρα με τον σκύλο(εκτός κρεβατοκάμαρας) μου άρεσε πολύ! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι, έτσι! Να... ξεθαρρεύουμε, θέλω!
   Να περνάμε καλά, να τα λέμε ξένοιαστα!

   (Γιατί, μωρέ, τον καημένο σκυλάκο;!)

   Φιλάκια, Πετραδάκι μου καλό!♥

   Διαγραφή
 4. Πάει δηλαδή το Ρουλάκι και το 'χα συνηθίσει! Με γειές με γειες! Πάλι υπερπαραγωγή τα γραφικά, μας στέλνεις όλους στον πάγκο.
  Καλοτάξιδο και καλότυχο το καινούριο σου σπιτικό!

  Από δω και πέρα μόνο ζωγραφιστό θα βλέπω το κρεβατάκι μου με τη δουλειά που έχει να πέσει.

  Καλή εβδομάδα, καλή δύναμη και όλα να πηγαίνουν καλά!

  ΥΓ. Σε ευχαριστούμε για τα αποκαλυπτήρια. Πανέμορφη όπως και τα γραπτά σου! Τελικά τα γραπτά είναι ο καθρέφτης μας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλωσήρθες, Ανδρομεδούλα μου!♥
   (Α, δεν ξέρω αν... πάει! Δεν σκοπεύω να το κλείσω, πάντως).

   Δουλίτσα να υπάρχει... αλλά να ξεκουράζεσαι, άκου τη θεία που σου λέει!

   Καλή εβδομάδα να έχεις, όμορφη και δημιουργική!
   Σε φιλώ!

   ΥΓ. Σ' ευχαριστώ πολύ!♥

   Διαγραφή
 5. Διάβασα προσεκτικά όσα υπήρχαν ενδιάμεσα στις φωτογραφίες- δεν τις κοίταξα καν!
  Έχω λόγο φυσικά: έχω εδώ και 11 χρόνια φτιάξει τις 2 από τις 3 κρεβατοκάμαρες του σπιτιού μου ( η τρίτη έγινε εργαστήρι-γραφείο) ακριβώς όπως θα ήθελα, οπότε δεν κοιτάζω άλλους χώρους! Μου αρέσουν οι δικοί μου!
  Πάντως ο χώρος σου μου αρέσει τρελά και περιμένω τις επόμενες αναρτήσεις σου Νατάσα μου!
  Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα να έχεις :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αριστέα μου, καλωσήρθες!

   Νομίζω, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι φωτογραφίες απλώς "σπάνε" τη μονοτονία του κειμένου, κι ελάχιστα προσφέρουν κάτι περισσότερο.
   Είμαι σίγουρη ότι οι κρεβατοκάμαρες που δημιούργησες αποπνέουν "Αριστέα", όπως (υποθέτω) και η πιο μικρή γωνιά του σπιτιού σου! Εμείς, άλλωστε, θα πρέπει να δίνουμε "χαρακτήρα" στο σπίτι μας, αυτό του δίνει ζεστασιά κι αυτό το κάνει οικείο και φιλόξενο!

   Πολλά φιλιά και καλή, δημιουργική εβδομάδα!
   Σ'ευχαριστώ πολύ!♥

   Διαγραφή
 6. Τί έγραψε το κορίτσι με τις μπούκλες από πάνω?! 3 κρεβατοκάμαρες είχε???!
  Κι εγώ έχω μία που είναι ταυτόχρονα και υπνοδωμάτιο και γραφείο και ... χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης? (τρομάρα μου!)
  Πφφφ... Αφού δεν έχω τον χώρο, προσπαθώ να είμαι τουλάχιστον πρακτική...
  Μου άρεσε κ η αναφορά στο στρώμα. Συνήθως δεν δίνουμε σημασία μα είναι το Α και το Ω... Τί να τον κάνεις τον θεσπέσιο χώρο, αν το πρωί σηκώνεσαι και είσαι σαν ορθή γωνία?!
  ;-)
  Σούπερ ανάρτηση, κορίτσι μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα ακολουθήσουν αφιερώματα και σε μικρότερους χώρους. Για το πότε δεν είμαι σίγουρη, αλλά υπάρχουν κάποια “στα σκαριά” , που λέμε!

   Το στρώμα είναι, ίσως, η καλύτερη “επένδυση” για καλό και ξεκούραστο ύπνο!

   Ευχαριστώ πολύ, Γιάννα μου! :)

   Διαγραφή

To 'μαθες;

Secret Spring Circles #2
από την
Woman in Blogs
Θέμα: Welcome!

Αναζητηση

Ισως θα ηθελες να διαβασεις

A book, a choice #1 : O Τόπος των Πιστών

Αν κάτι ενώνει τους περισσότερους από εμάς, στη δική μας blog-o-γειτονιά (δεν ξέρω για άλλες και συνεπώς, δεν ομιλώ!) είναι η αγάπη μας...

Κατηγορια μονη της

Πρωτοβουλία από την
Blogger της Διπλανής Πόρτας
κατά της Λογοκλοπής

About Copyright

© 2016 Natasha N. ♥ Living'n'Love ♥
Template design © Natasha N.
Unless otherwise stated, the copyright of the content of this blog is owned by Natasha N.
‘Fair Use’ of any third party copyrighted material which are and remain the property of their respective owners.
Living-and-love.blogspot.gr makes no claim of copyright on such material.